We dansen de tango

15-08-2019 0 Door admin

in 2003 begon de Hopswingband uit Vierlingsbeek een bijzonder project onder de bezielende leiding van Geert van Os: Ze wilden een musical gaan doen: Joseph and the amazing technicolor dreamcoat!

Ze hielden serieus audities en mensen uit heel oost-Brabant en Noord-Limburg kwamen auditeren: In “het hok”, zo ergens achteraf in Vierlingsbeek dat iedereen vanaf het treinstation werd opgehaald om met zo min mogelijk auto’s bij het hok te staan.
De audities werden ook zeer serieus genomen: solonummer, samenzang, een stemtest, alles erop en eraan.

Eenmaal uitgeselecteerd werd het uitverkoren groepje enorm betrokken bij deze productie en waren de repetities erg goed gepland en uitgewerkt: Er waren al CD’s gemaakt met 3 mannenstemmen en 3 vrouwenstemmen per nummer voorgezongen!

Op een dag werd gevraagd of iemand zin had om de acrobatische tango uit de beroemde film zo-goed-als-mogelijk na te doen. Helemaal is niet mogelijk, maar ik en Emmy meldden ons aan. Ik vroeg mijn “oude” dansleraar Ronald van Grunsven en was direct enthousiast. Alleen vond ie mijn keuken in mijn appartement wat klein dat ie Sandra van de dansschool vroeg om een echte oefenruimte. Dat mocht, als hij daarvoor in ruil maar een keertje kwam jureren…

Al met al hebben we een leuke tango neergezet (vooral Emmy) kijk maar: