Musicals

Don zingt en speelt graag in musicals. hieronder een paar voorbeelden van een aantal musicals waar hij in heeft mogen zingen en spelen:

StageAffairs

in 1999 werd ik gebeld voor wat later mijn eerste Musical bleek te worden: Het Jongerenkoor van de Veghelse Lambertuskerk (Jokola) wilde Jesus Christ Superstar gaan doen! Wat een leuke club was dat: Iedereen werd gewaardeerd op zijn of haar plek en mijn perfecte plekje bleek de rol van Simon Zealotus met zang en dans. (gecombineerd best moeilijk)

Vele jaren later (2013) had Marc Tooten de ambitie van mijn favoriete film Labyrinth een musical te maken. Maar deze musical heeft toch maar weinig muziek? Dus werd er uit het omvangrijke euvre van David Bowie een uitgebreide selectie gemaakt en deze nummers her-taald naar Nederlandse taal die perfect pasten in deze musical.

Ik mocht o.a. kaartwachter zijn en een hele andere vertolking geven aan “Ashes to ashes”. Kijk maar:

Zangles

Ook met zangles 1998-2008 van Liesbeth Schins kan ik het niet nalaten iets uit het musical-repertoire te doen. Hier de mooiste song uit Elisabeth:

Don zingt de laatste dans ckvu
Een stukje uit “de laatste dans” Elisabeth (28-6-2000)

Musicalmakers

Nadat ik Arjan en Henriƫtte heb leren kennen in Vierlingsbeek voor Joseph, vroegen ze me te auditeren voor hun eigen musicalgroep, die intussen alleen maar is gegroeid. Hierbij een leuke scene:

Don Freijters als Gaston in Beaty and the beast

Phoenix cultuur

Ze zochten en man, daar in Veghel. Nou, ik viel met mijn neus in de boter. Wat een leuk gezelschap met talent had Lilian van Overbeek daar verzameld. Iedereen had zijn of haar inbreng en ik mocht meteen Hendrik zingen in Pieperz de musical, onze eigen versie van Little shop of horrors.

Don Freijters als Hendrik (Seymour) in Pieperz de musical (Little shop of horrors)