A capella

1 van zijn Don zijn liefdes is zijn liefde voor a capella muziek.(soms ook a cappella gespeld) Om al genietend naar te luisteren, maar juist ook om zelf te zingen. Hoe kleiner het gezelschap, hoe spannender! Don is vooral een solist, maar vind het ook erg leuk om muzikaal te volgen.

Aanleiding was jammer genoeg zijn burn-out van 2004 waardoor hij (tijdelijk) stopte met zingen en sporten. Maar na een tijdje ging hij “in zijn hart” kijken en herinnerde zich het ultiem genieten van concerten van onder andere “Montezuma’s revenge” en “Rock4”.

Bij de laatste vroeg hij of er ook op amateurniveau groepen als zij bestaan en werd hij verwezen naar “Just Us” in Veldhoven. Na een strenge auditie en meerdere keren meedraaien met repetities werd hij toch te solistisch bevonden en geadviseerd bij Circle in Best te gaan zingen.

vocal group Circle Best

Bij Circle in Best was de verplichte proefperiode ook streng, maar leerde hij alras het zingen van de eigen stem (nu Tenor) -maar vooral: het vasthouden daarvan!

Hoogtepunten:

  • de a capella festivals in kasteel, kerk en Gemeentehuis van ‘s Heerenberg: Fantastische akoustiek en samenzijn van andere vocal groepen. (Ja, ook samen zingen)
  • Toen hij zijn eerste solo kreeg: “wonderfull world of sports” van “the real group”
  • Een verbazend goede performance van dit lied in CEC MariĆ«ndael in Sint-Oedenrode.
  • Toen Circle hem mocht begeleiden met 2 nummers bij de leerlingenpresentatie zangles van Liesbeth Schins.
  • Verschillende kerstoptredens (met kerst-repertoire) op verschillende plaatsen, waarbij de golfclub Best en de opdrachten voor Pias evenementen het meest bij zijn gebleven.

Toen Circle besloot te stoppen zijn ze nog een paar jaar verder gegaan als kerstgroep (in Dickens-stijl of met kerstmutsen) Met Walter (bariton) en Peter (bas) is Don (tenor) nog als trio verder gegaan.

vocal group Blended

Intussen was Marike Prins bezig in ‘s-Hertogenbosch een nieuwe groep te beginnen. Don bedacht uiteindelijk de naam “Blended” omdat dit hem associeerde met “dit wereldje”

Uitendelijk zong Don in dit gezelschap meestal de baspartij.

Marike heet intussen de Gier en heeft verschillende succesvolle edities van DBGA, Den Bosch goes a capella georganiseerd.

Scholing

Don heeft op a cappella gebied scholing en/of begeleiding genoten van:

  • Nicoline Snaas, voornamelijk improvisatie
  • Angelo Smulders, o.a. muzikaal leider van Just Us
  • Luc Nelissen, specialist op het gebied van “vocal percussion” en zanger van “Rock4”
  • Marty van der Staak, o.a. zanger, arrangeur en oprichter van “the Groove factory” en “Mooche”